"Filosofisch, tegendraads en iemand die zich graag laat verwonderen
door alles wat de wereld ons te bieden heeft en andersom".

Cork and Clever - Wijn in overvloed

Een wijn met pure smaak

Gun jij jezelf een fles wijn met karakter?
Je ontdekt samen met ons dat er veel meer is dan de wijnen die je tot nu toe gedronken hebt. Je draagt hiermee smaakvol bij aan je eigen energie én een positieve impact op de omgeving! Lees op deze pagina de waarom, wat mij drijft in het leven! Ciao, Leonie

Wie ben ik?

Ik ben Leonie, een energieke en intuïtieve dertiger met een duidelijke visie en missie die ik uitdraag via dit Cork and Clever wijnplatform.

In ons gezinsleven met mijn vriend Roy en ons zoontje Boris van 3 jaar is het een mooie uitdaging om na te denken over gevolgen van de keuzes die we maken. Hoe krijgen we veel vers en onbespoten voedsel binnen? Kan ik het gebruik van plastic verminderen? Kunnen we door dingen anders te doen verschil maken? 

Mijn missie is om jou als wijnliefhebber op een toegankelijke manier duurzame wijnen en wijnbestemmingen te laten ontdekken. Lokaal én over de grens. 

 

Ben je een duurzame (wijn)ondernemer? Jouw echte verhaal gun ik een podium om jonge bewuste wijnliefhebbers te bereiken.

Dit kan ik voor je betekenen

The beginning

Met Boris in de baarmoeder, ben ik een paar jaren geleden bewuster gaan voelen wat belangrijk is. Me (opnieuw) gaan verwonderen over dingen, dieren en mensen. Wat stop ik in mijn lichaam en wat is hier het effect van? Deze mooie en bewuste leefstijl geeft veel energie! 

 

Dit lukt echt niet op elk moment van de dag. Zeker niet met ondertussen een peuter om me heen. ;-) Wel ervaar ik steeds weer hoe fijn het is. De liefde voor eten en wijn is als bourgondiër met een zachte G staat als een fundering! 

Filosofisch

Nadenken over het leven en het gedrag van ons mensen. Reuze interessant en zéker als je iedere reis nieuwe mensen ontmoet tijdens mijn andere parttime job als stewardess. Samen filosoferen over het leven gaat nog beter in goed gezelschap met dat glas (onbespoten) wijn erbij. 

Tegendraads

Uit eigen ervaring wil ik kunnen spreken en schrijven. Daarmee zwem ik regelmatig tegen de 'massa' in. Om te beginnen is dit wijnplatform nóg geen 'mainstream'. Als iemand Champagne roept, roep ik Corpinnat of Cap Classique! Waarom? Om nieuwe dingen te proeven dan het 'geijkte' of omdat ik niet alleen iets uit gewoonte wil drinken. 

 

Waar veel wijnliefhebbers zich opgaven voor de wijncursus SDEN, schreef ik me in voor WSET 2 & 3, toen nog volledig Engelstalig. Dit zag ik als een mooie uitdaging en een verrijking omdat ik internationaal georiënteerd ben. 

The beginning

Wat wil ik bijdragen aan deze (wijn)wereld?

Heel simpel. Wijn legt verbinding tussen mensen. Zelf kijk ik altijd enorm uit naar een avondje met mijn vriend en avondjes met vrienden en familie, waarbij er een fles wijn open gaat en eromheen mooie dingen ontstaan. Goede gesprekken, een discussie voeren, samen huilen van het lachen met nog een dansje op het einde. Daar word ik heel blij van. Als dit gepaard mag gaan met een fles wijn die iets bijdraagt aan deze verbinding én aan de wereld met een zo positief mogelijke impact. You got me!

Waarom ben ik dit wijnplatform begonnen?

Ik had het gevoel dat er iets mist. Namelijk een verzamelplek van alle soorten onbespoten wijnen, waar tegelijkertijd een stukje bewustwording gecreëerd mag worden. Na vele gesprekken met wijn fanaten, snobs en boeren van Nederland tot Namibië, voel ik de behoefte om deze ervaringen te delen. Door deze te bundelen, komen we samen tot iets veel mooiers. Een laagdrempelige en vooral pure manier van wijn drinken; dan gaat het letterlijk stromen! 

Hoe kwam ik zelf in aanraking met onbespoten wijnen?

Door met mijn andere job over de wereld te reizen kom ik in aanraking met de meest uiteenlopende mensen, ideeën, voorkeuren, ervaringen en dus ook manieren van wijnbouw. De filosofie achter biodynamische landbouw inspireert me bijvoorbeeld enorm.

Toen ik een aantal jaren geleden in Utrecht achter de bar stond bij Rubens Proeflokaal, maakte ik pas écht kennis met natuurwijn. Bij de eerste keer proeven met mijn wijnclub, begaf mijn neus zich in de Carpetright (geuren van lijm en nieuw tapijt). Het was me toen nog niet duidelijk dat er zo’n mooie biologische basis en zo min mogelijk interventie aan dat ‘hippe gedoe’ vooraf gaat. Dat betekent niet dat alle smaken me kunnen bekoren. Dat hoeft gelukkig ook niet. 

Wat ligt er in mijn eigen wijnkast?

Als ik mijn wijnkast open, ligt er een variatie van zo’n honderd wijnen met als rode draad letterlijk veel rood. Er liggen steeds meer lichtvoetige wijnen in (die je gekoeld mag drinken) en waarin ik nieuwe geuren en smaken mag ontdekken. Ook liggen er een aantal wijnen met best een ‘attitude’. Waar in ieder geval onze voorkeur thuis ligt, zal je vast niet verbazen; bij onbespoten wijnen.

Wat er nu zoal klaar ligt om ontkurkt te worden? Een roze Pinot Gris ‘Newlands’ uit Zuid Afrika van Craven Wines en een Garnacha rosé ‘Serendipity’ uit Terra Alta, Spanje. Het is een wijnkast vol herinneringen (souvenirs) en exemplaren om nieuwe herinneringen mee te maken! 

#wijninovervloed

Overvloed, of ook wel abundance, is een gevoel van voldoende welvaart (waaronder wijn!) ervaren in je leven. Het is een mentaliteit; een bepaalde mindset. ik ben ervan overtuigd dat de keuze voor onbespoten wijnen een richting is, waardoor we letterlijk in overvloed nog decennia lang samen van mooie oogsten kunnen genieten.

Random facts Leonie

  • Reist over de hele wereld om wijnboeren persoonlijk te spreken.
  • Fotografeert graag voor haar Instagram account @corkandclever en kan uren rondstruinen op plekken zonder kaart en met de camera in de aanslag.
  • Wordt gestimuleerd door haar vriend alias proefmonster. Zijn neus ruikt aroma’s op afstand! 
  • Als gezin ontdekken ze fijne groene plekken lokaal en over de grens. Overnachten in een Mongoolse yurt of safaritent vinden ze geweldig!
  • Trekt zich terug op haar yogamat of doet een meditatie om een moment voor zichzelf te pakken.
Jaar geleden geplant
0
0
7

Jaar geleden geplant

Wijngebieden ervaren
0
2
9

Wijngebieden ervaren

E-book geschreven
0
0
1

E-book geschreven

Ja, ik wil het e-book lezen