Geschreven door: Leonie van der Voet
8 april 2022

5 lokale markten en plantages op Curaçao

Terug naar het blogoverzicht.
5 lokale markten en plantages op Curaçao

Na 2 jaar af en aan in een lockdown, ben ik terug op het eiland Curaçao. De reuring is terug nu de toeristen zich weer volop laten zien. Het besef dat je niet alleen afhankelijk kunt zijn van deze toeristen is de afgelopen tijd heel duidelijk geworden. We gaan dus extra genieten van wat Curaçao lokaal te bieden heeft. Buiten de gebaande toeristen paden. Op welke plekken moet je zijn voor deze lokale verse producten? We herontdekken het eiland en zetten de 5 lekkerste markten en plantages voor je op een rijtje!  

Hofi Cas Cora

Het is heerlijk om de plantage van Femi en Joshua weer te bezoeken. Wat staan de gewassen er in de moestuin vruchtbaar bij! Deze biologische boerderij heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld.

 

De liefde en creatieve sfeer voel je meteen. In het weekend schuif je voor al deze verse producten lekker aan in het farm-to-table brunch restaurant (tip; wel even van tevoren reserveren).

 

Glaasje wijn erbij? Hier kun je genieten van een goed glas biologische wijn van Neleman. Wil je zelf als chef aan de slag in de keuken met verse producten, dan is er een geheel nieuwe plek om te ontdekken; the marketplace

Hofi Cas Cora
Hofi Cas Cora

The Market Place

Er zijn verschillende redenen om The Marketplace te bezoeken. Voor een specialty coffee. Femi bakt er zelf iets lekkers bij zoals een amandeltaartje, een oatmeal cookie of wat dacht je van een wortelcake?

 

Daarna struin je tussen de duurzame producten in de winkel (zowel producten om te gebruiken, te smeren als om te eten) en pak je een mandje om verse biologische groenten van eigen boerderij te kiezen. Zelf koos ik voor boerenkool om thuis in een smoothie te verwerken. De pesto van boerenkool op een wrap was nóg verrasender! Een geheim recept...  

 

"We are not just a farm, we are not just a brunch spot".

Wanneer? Een rondleiding over de farm op afspraak, the eatery op zaterdag en zondag van 9.00 - 15.00 uur en de marketplace doordeweeks van 10.30 - 18.00 uur.  Volgende event; Vegan Village Eco Fest 5 juni 2022 @hoficascora

Femi @ the Marketplace
Femi @ the Marketplace

Wijnliefhebber alert!

Ben je ook nieuwsgierig hoe WIJN past in jouw bewuste leefstijl? Ik vertel je er hier alles over! Inclusief wijntest om te ontdekken welke wijnstijl er op dit moment bij je past. 

Plantage Brakkeput Ariba

Elke zaterdag net achter landhuis Brakkeput Mei Mei ligt een markt met moestuin waar je hoe dan ook even moet stoppen voor een verse kokosnoot en pompoen pannenkoekjes! Nu je er toch bent.. pak een mandje en neem meteen wat vers fruit en groenten mee. Wat denk je van papaya, (grote!) avocado's en aubergine

 

Bij deze plantage werken ze samen met andere boeren op het eiland om tot een mooi aanbod te komen. De eigen producten zijn altijd bio en dat heeft ook de voorkeur met samenwerkingen. 

 

Wanneer? Elke zaterdag 9.00 - 14.00 uur. @plantage_brakkeput

Plantage Brakkeput Ariba
Plantage Brakkeput Ariba

Hofi Moringa

De moringa tree staat centraal op deze plantage, ook wel de 'miracle tree' genoemd. De zaden en poeders van deze moringa hebben vele voordelen voor onze gezondheid. Deze kun je op verschillende plekken op het eiland kopen. Uiteraard is het leuker om even te spieken waar het écht vandaan komt.

 

Mocht je nou niet in de gelegenheid zijn om op Curaçao langs te gaan of wil je liever niet sjouwen, kun je deze producten tevens in Nederland bestellen. 

 

"Let food be your medicine".

Wanneer? Elke laatste zaterdag of zondag van de maand is er een farmers's en artisan's market bij Hofi Moringa. @hofi_moringa 

 

Hofi Moringa
Hofi Moringa

Fresh Market Curacao | Hofi Kalabash

Verstopt tussen een aantal huizen en een weelderige tuin, vind je elke laatste zaterdag van de maand deze open-air-market. De sfeer heeft iets weg van de markt in Stellenbosch Zuid Afrika. Heel gemoedelijk en met zoveel lekkers!

 

Lokaal en vers staat centraal en buiten eten en drinken kun je hier terecht voor plantjes, groenten en fruit (van hofi cas cora) en voor souvenirs. Biologische wijn heb ik er helaas nog niet gevonden, vegan wijnliefhebbers hebben meer geluk. 

 

Wanneer? Elke laatste zaterdag van de maand. @fresh_market_curacao

Lokaal gebrouwen Yerbucha (herbal kombucha)
Lokaal gebrouwen Yerbucha (herbal kombucha)

Ga je binnenkort deze kant op of staat het nog op je wishlist? Deze markten en plantages op Curaçao zijn denk ik wel aan jou besteed. Ik heb ze met veel liefde (her)ontdekt. Zorg dat je altijd voldoende (canvas) tassen bij je hebt, daar doe je de wereld en dus jezelf een plezier mee. Hopi veel plezier! 

 

Ciao, Leonie

 

Ps. Tip; wil je meer van dit soort unieke groene plekken ontdekken in de (wijn)wereld? Schrijf je hier in voor Flessenpost!  

Delen:

Plaats een reactie

Yes, Cork and Clever mag mij flessenpost sturen!

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens de privacyverklaring en ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.*

2 reacties

Mieke

26 mei 2023

Hoi Leonie,

Een aantal van deze plaatsen bezocht.
Een aantal van deze plaatsen zijn nog onbekend.
We zetten ze op ons lijstje voor de volgende keer.
 

Leonie

Dat klinkt als een goed plan, Mieke! Zo brengen we elkaar op ideetjes voor op het eiland. Welke plekken kende je al buiten Hofi Cas Cora?

 

Ciao, Leonie

Guen

19 september 2022

Mooi om de lokale producten te kopen en te promoten.

Leonie

Helemaal waar Guen! Lokaal is waar de échte liefde van het eiland zit. Heb jij nog een mooie tip voor ons? Ciao, Leonie