Geschreven door: Leonie van der Voet
18 oktober 2024

Op wijnreis door Europa

Wijnwebshop Grape 'N' Green

Terug naar het blogoverzicht.
Op wijnreis door Europa

De golf van biologische wijnen blijft zich uitrollen! Zo ontdekten we dat er weer een gloednieuwe wijnwebshop online is met de zeer toepasselijke naam Grape 'N' Green. De meeste wijnen die eigenaar Eric direct van de wijnboer naar Nederland haalt vanuit Europa, dragen stuk voor stuk bij aan een smaakvol seizoen. Grape 'N' Green mag dan een groentje zijn op de wijnmarkt, ondernemen in de agrarische sector zit bij Eric in het bloed. Hij voelde als jonge jongen al dat het anders kan en moet wanneer je gezonde gewassen wilt kweken. Vandaag kweekt hij vooral dorst, want Cork and Clever trekt een paar flessen wijn uit het assortiment open om te proeven. Trek je wetsuit uit en kom erbij!

Euro-pa-pa

Het valt ons meteen op dat alle wijnen van Grape 'N' Green uit Europa komen! Waar Eric begon met wijn uit Spanje & Frankrijk, is zijn online assortiment net uitgebreid met wijn uit Duitsland & Italië. Mooie wijnen hoeven wat hem betreft niet van ver te komen. Dit sluit mooi aan bij de groene visie van Grape 'N' Green

 

Ervaring in de wijnwereld heeft Eric al een beetje, maar het mooie van zelf wijnen importeren (in combinatie met een partner) is dat het heel persoonlijk voelt om wijnen van wijnboeren te vertegenwoordigen die je kent. De wijnboer & hij ontmoetten elkaar namelijk persoonlijk op de grootste wijnbeurs met bio wijnen van de wereld; Millésime BIO in Montpellier. Eric vertelt dat vakmanschap & de natuur samenkomen in zijn assortiment. Hier hebben wij wel een neus voor, dus laten we gaan proeven!   

"Ondernemen in wijn is zeker een grote uitdaging, maar dan heb ik het wél gedaan!"
Eric Nederstigt - Eigenaar Grape 'N' Green

Pierre & Nico

Pierre & Nico | Viognier Blanc (wit)

Twee vrienden Pierre & Nico die samen wijn gaan maken, klinkt bijna als een stripverhaal!? Gelukkig is het geen fictie, want deze Viognier heeft bestaansrecht

De druif verraadt het al een beetje; de wijn voelt wat vet aan op je tong. De iets rijpere witte wijn geeft smaken van rijp fruit als perzik en daarna blijven er een aantal fijne kruiden achter in je mond. Vet mooi gemaakte wijn wat ons betreft! 

 

Pierre & Nico | Syrah Rouge (rood)

Dit tweetal, dat samen Oenologie & Agronomie heeft gestudeerd, pakken het serieus aan! We hebben het hier dan ook over een serieuze Syrah met tonen van zwart fruit & een pepertje. Ik hoor mezelf al denken welke stevige herfstmaaltijd we hier prima bij kunnen bereiden. Waar word jij wild van? 

 

Terwijl de wijn niet lichtvoetig van stijl is, weegt de wijnfles een stuk minder dan de gemiddelde fles. Dit scheelt weer uitstoot voor bijvoorbeeld het vervoer; bedankt Pierre & Nico dat het groene geheel kloppend is. Voor de kenners... 1% wordt gedoneerd 'for the planet'!

De wijnen van twee vrienden; Pierre & Nico
De wijnen van twee vrienden; Pierre & Nico

De l'Escattes

De l'Éscattes | Les Parcelles Blanc (wit)

Doe je ogen even dicht en stel jezelf voor in de wijngaard tussen tientallen schapen. De zon schijnt heerlijk op je gezicht, terwijl er een frisse bries voorbij komt met een goudkleurige wijn in je hand. Het microklimaat van deze regio in de Languedoc maakt dat deze blend van 60% Grenache Blanc, 30% Bourboulenc, 10% Viognier alles behalve log smaakt. Met andere woorden; de zuren en het relatief lage alcoholpercentage zorgen ervoor dat de balans meer dan in orde is van deze witte wijn van Escattes. De wijn blijft lekker lang hangen in je mond, dus droom gerust nog even verder.

 

 

De l'Escattes | Les Parcelles Rouge (rood)

De druiven 60% Grenache Noir, 15% Mourvedre, 15% Carignan, 10% Syrah zorgen voor een fruitige blend; de smaken komen fijn samen in je mond. Verwacht geen zware rakker met veel complexiteit, eerder een toegankelijke borrelwijn met aardbeien in de hoofdrol.

 

De wijnen van l'Escattes
De wijnen van l'Escattes

Bodegas Vega de Tera

Vino blanco ecológico | element metallum (wit)

Wat je direct opvalt aan deze 100% Verdejo is het label! De golvende bergen aan de bovenkant van het etiket, het element metaal & de Iberische wolf met wijnglas afgebeeld (ook de kurk van suikerriet is mooi bedrukt). Metaal is één van de vijf elementen uit deze serie Sitrama wijnserie van Bodegas Vega de Tera. Ik kan je geruststellen; de wijn zelf smaakt niet naar metaal.   

 

Een frisse wijn met tonen van appel & citrus als deze is waarschijnlijk erg welkom wanneer je op je pelgrimsroute langs deze wijngaard wandelt in Camino de Santiago. Na een bescheiden wandeling in je eigen tuin of het bos, heb je zéker ook zin om deze Verdejo te openen! 

 

Vino tinto ecológico | element terra (rood) 

 

Ook deze 100% Tempranillo is zeer welkom deze herfst! De Sitrama wijnserie heeft niet voor niets deze betekenis. De aardse tonen van deze wijn met zwarte bessen & kruiden als anijs en zwarte peper laten je helemaal landen. Dit komt overeen met het element aarde, afgebeeld op het etiket. 

 

Je hoeft dit najaar zeker niet op een houtje te bijten, schenk liever deze Tempranillo in bij het (haard)vuur. Al zijn we ook erg nieuwsgierig naar de wijn van de inheemse druif Prieto Picudo. Deze heeft Eric namelijk ook in zijn assortiment. 

Twee elementen uit de Sitrama serie | Bodegas Vega de Tera
Twee elementen uit de Sitrama serie | Bodegas Vega de Tera

Wijngolf

Deze wijnreis van Grape 'N' Green zet zich voort door Europa. Over een aantal jaren kunnen we zelfs wijn proeven van eigen druiven uit Eric's tuin heb ik me laten vertellen.

 

We moedigen jou als wijnliefhebber aan om deze biologische wijngolf in Europa te pakken. Zorg dat je de groene (surf)plank niet misslaat! 

 

Ciao, Leonie

 

 

 

  

Grape 'N' Green
Europese wijnen van Grape 'N' Green

Clever info

Wil je de selectie wijnen van Grape 'N' Green bekijken of nog meer te weten komen over deze nieuwe wijnwebshop? Spiek even hier of op @grapengreen!

 

Er bestaat zelfs een Grote Hamersma wijnbox; elke wijn in deze exclusieve box is beoordeeld door wijnexpert Harold Hamersma met een score van 8,5. Is het al tijd voor een Big Cork and Clever wijnbox

 

Als pure liefhebber van Cork and Clever Flessenpost ontvang je als eerste de verhalen rondom (nieuwe) wijnen & ontmoetingen. Ook verrassen we je af en toe met leuke cadeautjes, zoals kaartjes voor festivals, leuke kortingen op wijnen die we ontdekken en vooral gratis levenslessen. Houd 16 & 17 november alvast vrij, want je kunt in de volgende flessenpost kaartjes winnen voor een wijnfestival!   

 

 

Note; de wijnen van Grape 'N' Green zijn opgestuurd in een samenwerkingsverband. De wijnen sluiten stuk voor stuk aan bij de waarden van Cork and Clever; wijnen met een pure smaak, passend in jouw bewuste leefstijl en met aandacht voor onze omgeving.  

Delen:

Plaats een reactie

Yes, Cork and Clever mag mij flessenpost sturen!

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens de privacyverklaring en ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.*