Geschreven door: Leonie van der Voet
7 april 2020

Curaçao besmet met culinair virus

Lokale tips op het eiland

Terug naar het blogoverzicht.
Curaçao besmet met culinair virus

Je voelt de bijzondere flow op het eiland. Culinaire initiatieven spatten er vanaf. Met zoveel eigenheid en met meer bewustzijn van de omgeving nu én voor in de toekomst. Dit vasthouden en samenwerken is belangrijker dan ooit, want het is verdacht stil op Curaçao tijdens de lockdown. Met deze lokale tips is het alles behalve saai op het eiland! 
 

Na deze periode gaat het eiland weer in volle vrijheid bruisen, daar ben ik van overtuigd! De flamingo's en schildpadden doen voorlopig in alle rust een dansje zonder al die pottenkijkers. 

 

Om je alvast warm te maken voor Curaçao, omdat je je bezoek aan dit eiland nog heel even uit zult moet stellen, stel ik je wel alvast voor aan een aantal mooie mensen die zeer besmet zijn met het culinaire virus op het eiland.

Hofi Cas Cora | bio boerderij
Hofi Cas Cora | bio boerderij

Hofi Cas Cora | Joshua en Femi

Na het proeven van een heerlijke lokale brunch op de farm Hofi Cas Cora, maken we een mooie wandeling over het land van boer Joshua en zijn vrouw Femi. Zij zijn eigenaar van deze biologische boerderij. Met een farm-2-table concept is het hier normaliter in het weekend gezellig druk in het restaurant met uitzicht op de velden boerenkool, rucola en courgettes. 

 

Herkenbaar zijn deze groenten niet altijd meteen. De tropische uitvoering heeft een iets andere structuur. Waarschuwing: een 'Dragon kale' smaakt gevaarlijk lekker! Zéker als je weet dat alles zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest groot is geworden. Heerlijk vers van het land!

 

Een glas wijn bij je lunch of brunch? Laat je verrassen door biologische wijn uit Italië!
Leuk weetje; een paar jaren geleden werd er ook op dit eiland zelf wijn verbouwd. Een avontuur dat helaas gestopt is door uitdagingen in papierwerk.. 

Tijdens een bezoekje aan dit landhuis, kun je trouwens voor een paar gulden een zakje voer meenemen om aan de dieren te geven: de pauw liet bij ons nog even zijn weelderige kleuren zien. Leuk, leuk. Het #supportyourlocal gevoel scoort hier hoog! @hoficascora

Joshua deelt zijn ervaringen
Joshua deelt zijn ervaringen

Lees de update over hoe het nú op Curaçao gaat, want ik heb het eiland weer verkend om met jou de mooiste en lekkerste markten en plantages te delen! Mocht je voor mij een dikke aanrader hebben? Stuur me even een berichtje via @corkandclever

Blend and Bottled | Claartje (gesloten sinds januari 2022)

Onlangs heb ik voor het eerst een online koffie date gehad en wel met Claartje van wijnstudio Blend and Bottled. Online bijkletsen: helemaal van deze tijd! Al prefereer ik toch een echte ontmoeting, zoals een aantal jaren geleden in haar toenmalige wijnstudio te Barçelona

Claartje barst van de mooie plannen rondom wijn! Met Blend and Bottled richt Claartje zich op wijnliefhebbers die op 3 verschillende niveaus kunnen deelnemen aan een proeverij in haar wijnstudio. Nota bene in haar tropische achtertuin!? Voel jij je een 'wine virgin', een 'wine explorer' of reken jij jezelf tot een 'connoisseur'? Haar voorliefde voor Spaanse wijnen is iets wat ze graag uitdraagt. Biologisch en biologisch-dynamisch gemaakte wijnen zijn meer regel dan uitzondering. Dat stemt me zeer gelukkig.
@blendandbottled

Claartje in haar wijnstudio | Blend and Bottled
Claartje in haar wijnstudio | Blend and Bottled

Dorine | de wijnjuf Curaçao

Dorine, bij sommigen beter bekend als de wijnjuf, zorgt ervoor dat lokale wijnliefhebbers en professionals hun passie kunnen omzetten in woordenschat, kennis en nog meer liefde voor wijn! (via de WSET methode) Compleet met haar eigen proeflokaal! @de_wijnjuf_curacao

 

Samen bijzonder mooie lokale culinaire projecten opzetten staat centraal bij Dorine. Wat dacht je van een avondje Chef's Table of pop-up restaurant op een unieke locatie in samenwerking met Caribbean Chef Helmi Smeulders!

 

Tip; Thuis alvast Caribisch koken? Helmi haar nieuwe kookboek barst van hopi heerlijkheden! @caribbeanchef

Ko'i bebe (drankjes in papiamento)
Ko'i bebe (drankjes in papiamento)

Mijn blauwe hart gaat over een tijdje extra snel tikken als ik weer naar dit bijzondere eiland mag vliegen om culinaire liefhebbers zoals jij te brengen! De verbinding die komt kijken bij wijn en eten is iets waar je nooit genoeg van krijgt. Ayooo! 

 

Ciao, Leonie

Delen:

Plaats een reactie

Yes, Cork and Clever mag mij flessenpost sturen!

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens de privacyverklaring en ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.*