Geschreven door: Leonie van der Voet & gast Inma Muñoz
23 juli 2023

Waar in Andalusië drink je fantastische wijnen

Pittige wijnreis door Andalusië

Terug naar het blogoverzicht.
Waar in Andalusië drink je fantastische wijnen

Brengt deze (na)zomer jou in het zuiden van Spanje? Afgelopen juni heb ik alvast een aantal glazen vino voor je geproefd op plekken waar je van biologische, biodynamische of natuurwijnen kunt genieten. Uiteraard met de nodige mooie gerechten erbij, want wijn zonder eten kennen ze niet in Spanje. Gastblogger Inma, ook wel bekend als @eigen.wijns op Instagram, vult mij als Spaanse wijnexpert aan op deze pittge wijnreis door Andalusië! Lees hier op welke plekken je aan de Costa én in het binnenland fantastische wijnen kunt drinken! 

Omgeving Marbella

  • Vinoteca Terroir | San Pedro de Alcántara 

Hier kun je zoal natuurwijnen kopen van Samuel Párraga, een bescheiden wijnmaker uit de omgeving; "From the bodega of a garage in Coín, the viticulturist and oenologist has wowed international distributors with the essence of his ancient vineyards." (uit Sur in English). 

 

Donde? Nazareno Rossi 868, San Pedro de Alcántara. @terroirvinoteca

 

  • Restaurante El Higueron | Inside tip van Inma @eigen.wijns

Tussen Marbella en Málaga (Fuengirola) vind je één van de favoriete plekjes van Inma; een familierestaurant die de Spaanse keuken met cocktails weet te combineren!

 

Regelmatig vind je hier biologische en biodynamische wijnen op de kaart staan; proef eens de wijnen van Ossian en Cruz de Alba. Kom zeker rond zonsondergang, want het uitzicht schijnt subliem te zijn!     

 

Donde? Autovía de la Costa del Sol, salida 217, Fuengirola @elhigueronrestaurante

Córdoba

  • Jugo Vinos Vivos

Dit is de eerste wijnbar in Córdoba gewijd aan enkel natuurwijnen! Natuurlijk kunnen kleine heerlijke hapjes erbij niet ontbreken!   

 

Donde? Plaza San Andres 5, Córdoba @quierojugovivo

 

  • Restaurante La Boca 

Spiek, tijdens het lopen naar het volgende gedeelte van het restaurant via de patio, alvast naar alle natuurwijnen langs de wand. Er is geen wijnkaart (love it!). Je krijgt hier een huiskamergevoel van de jaren 80, gemengd met een mediterraan sfeertje door de bonte kleuren, de open luiken en de gezellige binnenplaats met vlaggetjes.

 

Wij werden helemaal blij van de lunch met verse vis en groenten. Zelfs de rode natuurwijn van Bodegas Marenas komt van net buiten de stad!    

 

Donde? Calle San Fernando 39, Córdoba @restaurantelaboca

Restaurant La Boca
Restaurant La Boca

Omgeving Nerja

  • "Vinos Lola" (Frigiliana)

Wanneer je hier grijpt naar flessen op de eco-wijnplank kom je wijnen tegen zoals 'Le Naturel', een mooie Spaanse blend met onder andere Garnacha blanca uit Navarra. Deze wijn omschrijf je het beste met "niks weggehaald, niks toegevoegd"

Honing, olijfolie en producten gemaakt van avocado (aan avocadobomen hier geen gebrek) vind je terug op de andere planken. De vaten achter de toonbank zijn gevuld met Vermut; geen moetje, wel een aanrader!  

 

Donde? Calle Real 6, Frigiliana

 

  • El Camaradu Coffee Roastery (Ja, dit is stiekem een koffietip!)

Deze koffiebranderij zit een beetje verstopt net buiten het centrum van Nerja. Hier kun je de heerlijkste (organic) koffiebonen krijgen (op afspraak). Wij liepen spontaan binnen en kregen toch een heerlijk bakkie pleur.

 

De koffiebonen kun je proeven op plekken als deze; hoog in de heuvels bij B&B The lost village (El Acebuchal) en in Nerja bij de Zweedse bakker Nybakat (wel even noemen).  

 

Donde? El Zoco de Nerja, nivel 1 @el.camaradu.coffee.roasters

Deuren fotograferen is hier heerlijk! (Frigiliana)
Deuren fotograferen is hier heerlijk! (Frigiliana)

Málaga

  • La Casa Del Perro Bodega & eco-shop

Een super vrolijke wijnshop aan de rand van het centrum in Málaga. Deze buurt is hoe dan ook gaaf om mee te nemen in je stadsbezoek; een beetje alternatief en zeer creatief.  

 

Donde? Calle Hernán Ruiz 7, Málaga @perrobon

 

Misschien heb je deze wijnbar al eens voorbij zien komen? Het is een bekende naam in de stad! Wandel eerst lekker langs de boulevard met winkeltjes en terrasjes; vanaf 7 uur in de avond kun je hier aanschuiven voor de heerlijke hapjes (aanrader; de planken) & vinos! 
 

Inma komt hier regelmatig voor de persoonlijke touch! "De charmante bediening en de stoere eigenaar die mij telkens verrassen met mooie wijnen uit de hele wereld naast een plank vol met 'jamon' en 'queso', ze verbazen me telkens weer!" 

  

Donde? Paseo de la Farola 8, Málaga @anywaywinebar

Inma bij Anyway Wine Bar | tip in Málaga
Sfeer in Málaga

Málaga vervolg

  • Vertical Málaga

Een bistro met wijnshop om elkaar te ontmoeten! Deze wijnbar ligt net zoals onze 1e tip aan de noordkant van het centrum; je kunt gemakkelijk een paar wijnstopjes maken op een avond! (2 minuten lopen van tip numero 1)

 

Vertical zegt zelf een harmonieuze, zintuiglijke en persoonlijke wijnreis te creëren voor wijnliefhebbers! Doe je mee met deze 'vertical' beweging geleid door sommelier Julio? 

 

Donde? Calle Juan de Padilla 13, Málaga @verticalmalaga

 

  • El Descorche de Cervantes Wine Bar | Inside tip van Inma @eigen.wijns

Wat Inma hier zo fantastisch vindt, is de keuze van wijnen uit enkel Málaga zelf! De kennis van het personeel sluit hier perfect op aan. Vraag gerust naar haar wijnvriend Dani voor advies.   

 

Donde? Calle Álamos 8, Málaga @descorchemalagawinebar

Wat ik nog met je wil delen over dit geweldig stukje aarde in Europa; de sfeer, de kleuren, de geuren en bovenal de gepassioneerde mensen in Andalusië (die niet nadenken over genieten, maar het 'gewoon' doen) maakt het zo'n heerlijke (wijn)reis; Olé!  

 

Ciao, Leonie

 

 

Ps. Mocht je overwegen om net zoals ik je professionele camera mee te nemen op pad? Je hart maakt een sprong! Zelf heb ik gefotografeerd met mijn Fujifilm X-T5 met XF 15-55 mm lens. #foodanddrinksfotografie

Onze gast Inma @eigenwijns
Onze gast Inma @eigenwijns

Over onze gast!

Onze gast in deze blogpost is Inma Muñoz

 

Deze charmante en enthousiaste wine professional alias D.O. Málaga Wine Educator woont de helft van de tijd in de buurt van Marbella voor de wijn en het geven van lessen (hot)yoga! Je kunt haar temperamentvolle avonturen volgen via @eigen.wijns! Ja, ze doet dit op een geheel EigenwijNze manier.

 

Gracias Inma voor je inside tips! 

 

Ps. Wil jij ook een keer aansluiten als gast bij Cork and Clever met een mooie bijdrage? Heel erg welkom! Stuur mij een berichtje; leonie@corkandclever.nl

 

Delen:

Plaats een reactie

Yes, Cork and Clever mag mij flessenpost sturen!

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens de privacyverklaring en ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.*