Geschreven door: Leonie van der Voet
5 mei 2023

3 x wijnshops op Ibiza

Waar koop je biologische wijn op Ibiza

Terug naar het blogoverzicht.
3 x wijnshops op Ibiza

Wil je op vakantie net zoals thuis bewust genieten van een aantal mooie flessen bio(dynamische) en natuurwijnen? Natuurlijk wil je dat! We maakten een tour rondom het eiland Ibiza op zoek naar wijnshops om jou daarna wijnwijs te maken. Waar koop je een aantal mooie biologische exemplaren om op je terras van je finca, aan een baaitje of bij je bbq te drinken? Zet deze wijnshops en wijnhuizen (alvast) op je vakantielijstje!  

Supernatural Wines Ibiza

De natuurwijnen van deze wijnzaak kun je prima voor of na je stopje bij La Paloma inladen! Tevens kom je deze biologisch en biodynamisch gemaakte wijnen bij een aantal andere smaakvolle restaurants en shops op het eiland tegen. Naast Spaanse natuurwijnen (wat dacht je van natuurwijn van het eiland Mallorca?) vind je hier oranjewijnen uit Georgië en verrassend frisse (en complexe) exemplaren uit Italië, Griekenland en Oostenrijk. 

 

TIP; De mooiste combinatie is natuurlijk om eerst de wijnen te proeven bij het naastgelegen Casa Lhasa om daarna de lekkerste natuurwijnen naar je vakantieplek mee te nemen!

 

Donde?

Supernatural Wines Ibiza

Carrer Sant Llorenç 2, Sant Lorenç de Balàfia

Wil je thuis je wijnvoorraad aanvullen? 

Online bestellen en verschepen naar NL is een optie. 

Volgen op Instagram @supernatural

 

Supernatural Wines Ibiza
Proosten met natuurwijn bij La Paloma

SOMM Wine Shop Ibiza

Deze wijnshop zit een beetje verstopt achter het restaurant Wild Beets in Santa Gertrudis. Na een verse lunch bij de buren zijn we even binnen gaan spieken bij meneer Anders. Je vindt er zoal een mooie collectie Spaanse biodynamische wijnen die je doen vibreren! (zoals de 'Vibrations' van Muchada Lécalpart). Tevens is er een kleine selectie uit Europa te verkrijgen.

 

Wat nemen we mee naar onze lokale boerderij? We kiezen voor een fles Exedra van Bodegas Puiggros voor diezelfde avond bij de openhaard, samen met een fles Supernova (Ca'n Verdura Viticultors) uit Mallorca om mee naar Nederland te nemen.  

 

Donde?

Somm Wine Shop Ibiza 

Venda de Llatzer 9

Santa Gertrudis 

Volgen op Intstagram @sommibiza

SOMM Wine Shop Ibiza
Anders (links) in zijn wijnshop in Santa Gertrudis

Bodegas Can Rich

Je kunt natuurlijk ook direct je wijn inkopen bij de wijnboer! Deze biologische wijngaarden liggen tussen het dorpje Forada (van de markt) en de stad Sant Antoni in. Vanaf april is het wijnhuis open voor proeverijen en rondleidingen. De wijnmakers maken zowel een lokale stijl wijn, ook wel Ibicenca genoemd, als een Franse stijl. De wijnen vind je trouwens ook regelmatig terug in de kleinere (biologische) supermarktjes. 

 

Kijk eens naar de typische dieprode aarde (lateriet) van de wijngaard, is die niet prachtig?  

 

Donde?

Bodegas Can Rich

Vanaf april te bezoeken (proeverij resereveren)

Maandag tot en met vrijdag; 10.00 - 14.00 uur.  

Camí de Sa Vorera, Sant Antoni de Portmany

Volgen op Instagram @bodegascanrich

Wijngaarden van Bodegas Can Rich
Biologische rosé van Bodegas Can Rich

Ibiza heeft veel te bieden op biologisch vlak; zowel in resturants, op marktjes als in wijn merk je dat het aanbod uitgebreid is. Wil je hier meer over lezen? Met deze tips (lees de blog) ontdek je de heerlijkste plekken waar je biologisch kunt eten en drinken op het eiland!  

 

wijnwijs

Grappig hoe je in de jaren echt wijnstappen maakt en wijnwijzer wordt. In smaak en in voorkeur. Jaren geleden had ik deze wijnshops misschien niet ontdekt of wist ik niet zo goed wat ik ermee moest. Herken je het? Al is het in het buitenland altijd leuk om even te struinen in onbekende winkeltjes vol lokale producten

 

Vooral natuurwijn heeft mijn smaakpapillen in de laatste jaren echt weten te overtuigen; die frisheid en smaken! Zonder dat ik me erna loom of moe voel. Heb jij ook dit soort eye-openers? Deel jouw wijnontdekking (op reis) hieronder!

 

Ciao, Leonie 

Delen:

Plaats een reactie

Yes, Cork and Clever mag mij flessenpost sturen!

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens de privacyverklaring en ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.*