Geschreven door: Leonie van der Voet
14 april 2023

5 tips voor markten, restaurants en boerderijen op Ibiza

Plekken om biologisch te eten & drinken tijdens je vakantie

Terug naar het blogoverzicht.
5  tips voor markten, restaurants en boerderijen op Ibiza

Heb jij het mooie vooruitzicht om in je vakantie het magische eiland Ibiza te bezoeken en ben je nieuwsgierig waar je moet zijn? Na 4 jaar ben ik met mijn gezin weer terug op het eiland; het staat prachtig in bloei met overal om ons heen wilde bloemen en kruiden! Waar moet je zijn en welke plekken mogen niet ontbreken wanneer je net zoals wij van verse ingrediënten, pure wijnen en respect voor de natuur houdt? We zetten 5 tips voor je op een rijtje om te bezoeken, zodat je weet waar je biologisch kunt eten en drinken op Ibiza tijdens je vakantie. Deze plekken delen we met liefde met je!

Mercat de Forada

Struinen tussen de lokalen bewoners en expats op zoek naar vers gebakken brood van oma, groenten bij Pepe met ondertussen genieten van een dansoptreden van twee dames gehuld in jurken op het ritme van een opzwepend muziekje. Stel je geen grote (hippie)markt voor; het is hier knus. Deze markt fungeert meer als plek om de familie en vrienden wekelijks te groeten en om meteen wat lekkers in te slaan. 

 

Tip; ga na je ronde iets drinken op het terras aan de overkant bij Can Tixedó Art Café! Natuurlijk neem je je eigen (canvas) tassen mee of koop je een lokale rieten mand om te vullen met verse lekkernijen van het eiland. 

 

Cuando y donde? 

Mercat de Forada 

Elke zaterdag het gehele jaar (ideaal in het voorseizoen); 10.00 - 16.00 uur. 

Terrein tegenover Can Tixedó Art Café nabij San Antoni & San Rafael. 

@mercatdeforada

 

 

Mercat de Forada (Forada)
Lokaal optreden tussen de marktkraampjes

Juntos House Restaurant & Boutique

Knijp me even. We zitten op het terras van de biologische farm-to-table boerderij en de sfeer is uitermate relaxed. Mijn hart maakt een opgewonden sprong (geen spronge-tje) bij het zien van de smaakcombinaties op het menu en jawel; natuurwijn!

 

Onze vriendelijke en eigenzinnige ober straalt gastvrijheid uit en maakt grapjes met ons zoontje, terwijl ik dromerig naar de mozaïektegeltjes in de vorm van de maancycli kijk. Mag de tijd even stilstaan? 

 

Tip; spiek even in de boutique (voor sieraden, honing en Spaanse natuurwijn) en wandel op je gemak tussen de gangen door in de mooi aangelegde tuin vol olijven. Je verstoppen kan hier prima. Wanneer gaan we weer samen*?    

 

Cuando y donde?

Juntos House Restaurant & Boutique

San Mateu 

Maandag en dinsdag; gesloten

Woe t/m za; 13.30 - 15.30 en 7.30 - 10.30 uur. 

Zondag; 13.00 - 16.00 uur

@juntos.house

 

* Juntos betekent samen! 

 

Juntos House Restaurant & Boutique
Burrata en venkel met een glas sylvaner + riesling + auxerrois (natuurwijn Léo Dirringer, Elzas)

- Bohemian -

Gypsy wanderer; a person, a musician, artist or writer who lives a free-spirited life and believes in truth, freedom and love. - 'My Ibiza' gids | Hjordis Fogelberg

Terra Masia - Organic farm

Trek voor een bezoek aan deze prachtige ruimopgezette tuinen met boerderij op 56 hectare zeker een uurtje uit! (en liever wil je nog iets langer blijven).

 

De laan met olijfbomen wijst je de weg naar moestuinen, kippen, tippitenten en de boerderijwinkel vol met verse producten die net van het eigen land komen. Met mijn nieuwe Fujifilm XT-5 in de aanslag, struinen we lekker door de paadjes en probeer ik de geuren en kleuren vast te leggen.

 

Ben je een (tijdelijke) bewoner van Ibiza? Dan kun je hier wekelijks je pakket laten samenstellen; the healthy box! Wij gaan blij naar onze vakantieboerderij terug met heerlijke artisjokken. Geen idee nog hoe je ze klaarmaakt. Met een biodynamische visie op deze boerderij smaken ze vanzichzelf vast al heerlijk!  

  

Cuando y donde? 

Terra Masia Organic farm

Dichtbij Santa Eularia des Riu (noordoostkant Ibiza) 

Taste the organic farm; maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 14.00 uur. 

@terramasiaibiza

fruitbomen | biologische boerderij Terra Masia
Biologisch groenten en fruit bij de boerderijwinkel

Casa Lhasa - Wine Bar

Wanneer je het dorpje Santa Gertrudis de Fruitera inslaat, kun je niet vermoeden dat hier wel twee geweldig fijne culinaire plekken zitten verstopt! 

Aan de ene kant van de weg familierestaurant La Paloma (met deze tip sluit ik af) en aan de andere kant het witte huis met de mozaïeken wijnfles; Casa Lhasa

 

We kunnen een glimpse opvangen van de gezellige tuin met lampjes; we komen net op de dag dat de bar gesloten is. Als we al een reden moesten bedenken om terug te komen op het eiland, heb ik die hier twee keer gevonden! ;-) Sfeer én natuurwijnen

 

Cuando y donde?

San Lorenzo (Sant Lorenc de Balafia)  

Maandag, donderdag en vrijdag; 13.30 - 16.30 uur

Dinsdag en woensdag gesloten

Zaterdag; 13.30 - 23.00 uur 

Zondag; 12.30 - 17.00 uur.  

@casa.lhasa.ibiza

Casa Lhasa (San Lorenzo)
In het moment leven op Ibiza!

La Paloma Café & Restaurant

Een blijvertje deze familieplek, gelegen in een te gekke sinaasappelgaard! Een overzichtelijk menu met verse ingrediënten wordt als een schilderij op een ezel bij je tafel neergezet. Het menu verandert ongeveer om de week, wanneer de voorraad op is. Het liefst werkt Chef Prasuna met lokale producten van Ibiza, uit Italië waar ze is opgegroeid of van kleine Spaanse boeren van het vasteland.     

 

Even een koffietje drinken kan ook (al zijn de meeste tafeltjes gereserveerd voor lunch of diner). Wanneer de sinaasappels rijp zijn, zeker even de sinaasappeltaart proeven! De Italiaanse familie draagt niet voor niks 'we cook, you eat' uit. 

 

Cuando y donde?

Paloma Café & Restaurant 

San Lorenzo (Sant Lorenc de Balafia)

7 dagen per week voor lunch en diner (online reserveren aanbevolen)

@lapalomaibiza

We cook, you eat! (La Paloma, San Lorenzo)
Landelijk en puur leven (La Paloma, San Lorenzo)

Natuurlijk wil je tijdens je vakantie, in misschien wel je eigen witte finca (boerderij), genieten van een mooi glas biologische wijn. Graag maak ik je WIJNWIJS op Ibiza! Hier tip ik je daarom 3 x bio wijnshops op het eiland. Wil je de volgende blogpost ook niet missen? Geef je hier meteen even op voor onze Flessenpost!

 

I-B-I-Z-A. Voor mij staat het voor vrijheid, verbondenheid en vruchtbaarheid. Wat mag het jou brengen? 

 

Ciao, Leonie

Ps. Alle plaatjes zijn door mijzelf geschoten met mijn mobiel Huawei P30 & met mijn gloedjenieuwe Fujifilm XT-5 met lens XF 18-55 mm. 

 

Ook voor jou kom ik in opdracht heel graag over de vloer om de sfeer & wijnen vast te leggen! #partnerinduurzamewijnenverhalen

Delen:

Plaats een reactie

Yes, Cork and Clever mag mij flessenpost sturen!

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens de privacyverklaring en ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.*

1 reactie

PWA

14 april 2023

😍😍😍😍😍😍😍

Leonie

Tijd om weer een keer terug te gaan naar Ibiza wanneer je dit leest PWA? Ciao, Leonie