Geschreven door: Leonie van der Voet
31 mei 2022

Release Nederlandse natuurwijn | De Super Tukker

Design & Wijn Amsterdam

Terug naar het blogoverzicht.
Release Nederlandse natuurwijn | De Super Tukker

Er is een nieuwe Nederlandse natuurwijn uitgebracht! Vanuit een unieke samenwerking tussen Diederik (sommelier en vinoloog in spé) en Rose (designer) van Design & Wijn en wijnmaker Marcel Oude-Booijink van Natuur Landgoed Twente 'VieVinVjenne'. Wat het verhaal is achter deze rode natuurwijn en hoe jij deze limited release kunt bemachtigen? Bij de wijnkelder van Diederik en Rose in hartje Amsterdam, klop ik op het wijnluik aan om erachter te komen!   

 

 

Tuk zijn op deze wijn

Een unieke wijn is geboren in het Twentse Vriezenveen! Uniek van binnen én van buiten. De synergie tussen wijnmaker Marcel Oude-Booijink en dit koppel van Design & Wijn is duidelijk aanwezig. De tijd is rijp om te proosten met deze rode Nederlandse natuurwijn van het zwoele oogstjaar 2018.

Diederik en Marcel hebben dezelfde 'Tukker' roots. Kiek'n wat 't wot met deze Nederlandse versie van de Super Tuscan, de Super Tukker? Whats in a name! 

 

 

Zonder er een label op te plakken

Heb je ooit een wijnfles gezien zonder label? Ja, misschien wel eens bij een natuurwijn uit de Beaujolais. Heb je ooit een wijnfles gezien die gezandstraald is? Nee, nog nooit! Alleen al door deze 'pure' techniek van compressielucht te gebruiken, is dit er eentje om in je collectie te hebben.  

 

"Er zitten geen fouten in deze wijn, onder het motto natuurwijn is nou eenmaal funky." 

 

Het is tijd om te proeven. Ik wil nog niet alles prijsgeven, wel kan ik je vertellen wanneer je deze Super Tukker blind laat proeven dat ze niet snel zullen raden dat deze explosieve en kwalitatieve wijn uit ons eigen landje komt.

Deze rode natuurwijn is rond en zwoel zoals aankomende zomer en bevat geen fouten onder het motto 'natuurwijn is nou eenmaal funky'. De druiven Rondo, Cabernet Cortis, Marechal Foch en Leon Millot verzorgen samen dit 'liquid feestje' na drie jaar op hout gelegen te hebben.    

 

 

Super Tukker | Uniek gezandstraald design
Super Tukker | Uniek gezandstraald design

Inschrijving Super Tukker

Wil jij deze unieke fles Super Tukker bemachtigen? Je kunt je vanaf vandaag hier inschrijven voor de pre-sale! 

 

Gelimiteerde oplage van 220 flessen (0,75 l) en 20 magnums (1,5 l). Verzending of ophalen na lancering op 24 juni 2022. 

Wakker schudden

De Super Tukker is de tweede wijn in het groeiende eigen portfolio van Diederik en Rose na de Oranje Boven. Jij kunt je voor een fles van deze limited release vanaf vandaag inschrijven. Met slechts 220 flessen en een aantal magnums in de verkoop, is de oplage zeer exclusief gehouden.

Mocht jij een fles weten te bemachten, dan ben je automatisch uitgenodigd voor het officiële openingsfeest *, dat plaatsvindt op de nieuwe locatie van Design en Wijn met de live onthulling van de Super Tukker!   

 

"Not your ordinary wine tasting" 

 

Wat je nog meer kunt verwachten in het proeflokaal van Design & Wijn? Sluit aan bij Drink & DrawOester & Wijn of één van de andere proefsessies en speciaal georganiseerde avonden. Wat dit koppel en concept uniek maakt is de combinatie duurzaam, smaakvol en eigenzinnig. Daar komt nu het uitbrengen van een Nederlandse Natuurwijn onder eigen label bij. Nouja, zonder label in dit geval dan.  
 

Op de vraag of dit altijd al een droom was zegt Diederik "Ja zou natuurlijk het gewenste antwoord zijn, maar in alle eerlijkheid is deze wijn ontstaan uit de wil om Nederlandse wijnliefhebbers en wijnboeren flink wakker te schudden. We willen een niet doorsnee kwalitatieve rode Nederlandse natuurwijn onder de aandacht brengen en versterken dit door de wijn expres geen label te geven."

De Super Tukker met uniek design
De Super Tukker met uniek design

Wijnluik van Amsterdam

De locatie van het proeflokaal, gelegen in het souterrain, leent zich uitstekend voor pottenkijkers. Ooit gehoord van een Buchette del vino of een Wine Window

De cantiniere, in dit geval Rose of Diederik, reageert op je klopje op het houten luik van de zogenoemde 'buchette del vino'. Deze traditie komt oorspronkelijk uit Florence in de tijd dat er grote hoeveelheden wijn aan eigen stadsbewoners verkocht werd. Uiteraard klopte ik bij Diederik aan met de kans op een heerlijk glas Super Tukker! Spiek alvast onderin deze post om een beeld te krijgen (youtube). 

 

Proef jij binnenkort ook een glas limited Super Tukker wanneer je aanklopt bij Design & Wijn? Het zand op de wijnfles, lijkend op het Twentse coulisselandschap, alleen al zal je doen stralen van genot!   

 

Ciao, Leonie 

 

 

* Het aantal plekken voor het openingsfeest is gelimiteerd in verband met de beschikbare ruimte in het proeflokaal. 

Clever info | Pre-sale + release party

Design & wijn 

Diederik en Rose

Nieuwezijds Voorburgwal 137

Souterrain, ingang via Melly's 

 

De pre-sale van de Super Tukker verloopt vanaf vandaag via deze linkHet officiele openingsfeest * inclusief limited release van de Super Tukker vindt plaats op vrijdag 24 juni 2022. Verzending naar jou thuis is zeker ook een optie vanaf deze datum.
 

* Het aantal plekken voor het openingsfeest is gelimiteerd in verband met de beschikbare ruimte in het proeflokaal. 

 

 

Delen:

Plaats een reactie

Yes, Cork and Clever mag mij flessenpost sturen!

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens de privacyverklaring en ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.*