Geschreven door: Leonie van der Voet
30 december 2021

Smakeloos

Rebirth Cork and Clever

Terug naar het blogoverzicht.
Smakeloos

We zijn live, de lancering is geweest, het wijnplatform staat! De eerste reacties van jullie op dit nieuwe en enige onbespoten wijnplatform van Nederland komen binnen. De sfeer voelen jullie meteen aan en mijn wijnmissie komt duidelijk over. “Het is écht jou” zegt mijn moeder. Dit is het allergrootste compliment dat ik kan krijgen. Wat heeft dit wijnplatform jou allemaal te bieden? Ook heb ik een wijnchallenge die jou energie geeft om 2022 mee te starten! 

 

Demi-sec

Dat er geproost gaat worden staat vast. Maar ehm, de wijn die we openen proef ik 100% niet*. Dus lieve mensen, wat open je zonder geur en smaak? In alle eerlijkheid ligt er een klein flesje Italiaanse demi-sec bubbels in de koelkast. Een glas dat ik normaliter liever oversla, omdat ik van heel droog houd. Niet proosten is geen optie, want het is een belangrijk moment om stil te staan bij wat je neergezet hebt.  

 

Het voelt op dit moment een beetje alsof je afgestudeerd bent. Je hebt nu iets moois in handen en het is nu aan jou hoe je jezelf gaat laten ontwikkelen en laat groeien. Dat is met dit wijnplatform natuurlijk niet anders.  

 

Reaching for the moon

Wat is het 'hoger gelegen' doel van Cork and Clever?  

In het jaar 2022 gaan we dit platform duurzaam laten groeien en jou blij maken met talloze karaktervolle wijnen en inzichten met een fijne energie!     

 

Hoe? Door vooral veel verbinding te leggen met en tussen wijnliefhebbers. Jou te laten ervaren dat je je bewuste leefstijl prima kunt doortrekken met een glas wijn in je hand. Dit kan voor jou een eye-opener zijn. Er zijn zoveel (nieuwe) mogelijkheden om te ontdekken en daar ga je heel hard van genieten komend jaar! 

 

Duurzaam genot

Ik help je hierbij, want ik besef me dat de wijnwereld soms nog een beetje hautaine overkomt. En nee, je hoeft geen expert te zijn! Ja, expert in het observeren. Je eigen zintuigen aanzetten. De wijngids ‘Wijn in overvloed’ geeft jou een richting in de wereld van wijnen, die iets toevoegen aan je smaak, je leefstijl en gemaakt zijn met liefde voor de bodem. Dit is een ontdekkingstocht waarin ik zelf ook heel erg wil gaan groeien. Hoe tof zou het zijn wanneer ze over een tijdje tegen me zeggen ‘Leonie, jij brengt mij duurzame inzichten in genot’.  

 

Spot on

Tegen de tijd dat we buiten de essentiële wijnshop (halleluja), ook weer wijnbars en restaurants gaan bezoeken, kun je hier even spieken voor een suggestie in jouw eigen stad of een nieuwe plek die je gaat ontdekken. Eén ding weet je zeker, de Wijn Spots die je op het platform tegenkomt, voldoen met hun wijnen aan de kernwaarden van Cork and Clever. Onbespoten plezier!

 

Op bezoek bij een Wijn Spot
Op bezoek bij een Wijn Spot

natte uitdaging

Uiteindelijk is er dik geproost met een Champagne van de familie Josselin uit de Côtes de Bar (Cuvée Des Jean 100% Pinot Noir) die ik gekocht heb bij een Wijn Spot van Cork and Clever; Wijnkoperij de Loods. Best een tegendraadse actie, want ik drink zelden Champagne. 

 

Ik heb trouwens een toffe uitdaging voor je om dit jaar mee te starten! Nope, geen droge januari. Wél een maand lang wijn drinken zónder chemicaliën. Wat hier de voordelen van zijn? Om dit te weten te komen en deze challenge smakelijk te laten slagen, raad ik je om te beginnen aan om de Wijngids ‘Wijn in Overvloed’ te lezen. Tevens kun je mij als wijncoach op Instagram inschakelen voor motivatie en heerlijke wijntips gedurende januari. Geef je via de feed of stories op als je deze onbespoten uitdaging samen aan wilt gaan! #thankmeinfebruary

 

Ciao, Leonie

 

* Tijdelijk was er weinig aan voor mij om te eten en drinken. Enkel plezier voor mijn ogen zonder geur of smaak. Gelukkig duurde het slechts een paar weken en proef ik ondertussen weer op volle toeren! #dankbaar

 

Clever info

Cork and Clever is een wijnplatform met de focus op biologische, biodynamische en natuurwijnen met en zonder keurmerk. Onbespoten genot!

Wil je direct een (jonge) doelgroep van bewuste wijnliefhebbers bereiken? Om deze visie te verspreiden geef ik jou een podium en sta ik open voor out of the wine box samenwerkingen. Ja, dat wil ik!    

Delen:

Plaats een reactie

Yes, Cork and Clever mag mij flessenpost sturen!

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens de privacyverklaring en ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.*