Geschreven door: Leonie van der Voet
18 november 2023

5 x de leukste wijnboeken

Cadeautips voor de feestdagen

Terug naar het blogoverzicht.
5 x de leukste wijnboeken

De tijd rondom de feestdagen is ideaal om de leukste wijnboeken met jou te delen! Heerlijk op de bank wegkruipen onder een dekentje met dat boek en een goed glas (natuur)wijn. Dit is de ideale blog om je lijstje compleet te maken voor jezelf of voor een ander. Hier komen 5 x cadeautips met de leukste (natuur)wijnboeken inclusief duurzame (inpak)tips! 

Cadeautip 1; The world of Natural Wine

Mijn eerste tip voor jou is 'The world of natural wine' van Aaron Ayscough. Een heel compleet boek met de oorsprong van natuurwijnen, waarin wijnboeren aan het woord komen van over de hele wereld. Misopvattingen over natuurwijnen komen aan bod en je krijgt antwoord op je vragen WHAT is it, WHO makes it en WHY it matters

@aaronayscough Adviesprijs rond de 40 euro (engelstalig). 

 

Cadeautip 1; The World of Natural Wine
Energieke wijnen in 'The World of Natural Wine'

Cadeautip 2; Wijnboek voor foodies

Ben jij een wijndrinker die het vooral heerlijk vindt om wijn te combineren met maaltijden? 'Wijnboek voor foodies' is van Belgische wijnschrijver Kristel Balcaen; wijndocente, hobbykok, stadstuinier én kruidengek.

 

Speciaal voor ons als foodlovers & hobbykoks schreef ze dit boek over het combineren van wijn & spijs. Handig om dit boek in de zak van Sinterklaas te stoppen als voorbereiding op je kerstdiner? 

@kristel_balcaen Adviesprijs rond de 30 euro.

 

Cadeautip 2; Wijnboek voor Foodies
Cadeautip 2; Wijnboek voor Foodies

Cadeautip 3; Natuurwijn

'Natuurwijn' van onze eigen Niels van Laatum is mijn 3e tip voor jou. Niels omschrijft natuurwijn als een levende wijn! 
 

Een helder verhaal over (vaak) troebele wijn met antwoorden op je vragen HOE het gemaakt wordt, WAAR en door WIE. Je ontdekt wat er bijzonder is aan natuurwijn, maar ook wat de valkuilen zijn, de trends en het toekomstperspectief. Een populair boek onder wijnliefhebbers; dit is de tweede druk en er gaan roddels rond over vertalingen.  

@natuurwijn_het_boek en @nezpourvin. Adviesprijs 25 euro.

 

Cadeautip 3; Natuurwijn
Cadeautip 3; Natuurwijn

Cadeautip 4; 150 Wine Bars you need to visit before you die

De 4e tip is zo'n boek dat je er af en toe even bijpakt wanneer je op reis gaat of plannen aan het maken bent. '150 Wine Bars you need to visit before you die' van auteur Jurgen Lijcops bevat wijnbars uit alle continenten!

 

In Nederland en België komen onder andere wijnbar Shiraz in Amsterdam en Ta-nnin in Antwerpen aan bod. Wat dacht je verder van Cloud Wine in Bangkok en Publik Wine Bar in Kaapstad! Mijn baie grote favoriet! Ga jij de uitdaging aan om ze allemaal af te strepen?

Adviesprijs 30 euro. 

Wijnen proeven in Publik Wine Bar | 1 van de 150 Wijnbars
Wijnen proeven in Publik Wine Bar | 1 van de 150 Wijnbars

Bonustip 5; Niks nieuws

Mijn bonustip voor jou is 'Niks nieuws' (maar toch zal het je verrassen) van Saskia Sampimon. In dit gloednieuwe boek geeft Saskia mooi weer hoe je o.a. met bestaande dingen (cadeaus) je mooiste leven leeft! 

Ze raadt ons aan om vooral wijnen van Nederlandse bodem te nuttigen, zoals de wijnen van Wijntuinen (blog). Deze wijnbeleving is stiekem nóg een tip voor de feestdagen! 
@thegreenlist.nl Adviesprijs 35 euro.

 

 

Cadeautip 5; Niks Nieuws (maar toch zal het je verbazen)
Cadeautip 5; Niks Nieuws (maar toch zal het je verbazen)

Duurzame cadeaus & inpaktips

Een hele goeie duurzame (en besparende) tip is om wijnboeken te rouleren met een wijnvriend(in). En bedenk je dat je wijnboeken ook prima kunt lenen in de bibliotheek of via een abonnement online wanneer het niet voor de feestdagen is. (Bijv. via Storytell)

 

Inpaktips!

Een super leuk alternatief om je wijnboek in te verpakken is om een reusable verpakking te gebruiken; je hebt tegenwoordig de leukste printjes (organic) van katoen. Verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Søstrene Grene in diverse steden in Nederland of bij E&co warenhuis te Utrecht. Deze plek is hoe dan ook een bezoekje waard. 

 

Ben je in een creatieve bui? Dan maakt een tekening (van jouw kroost) om jouw cadeau te verpakken het hélemaal persoonlijk. Een krant hiervoor gebruiken kan natuurlijk ook. Versieren met een aantal materialen uit het bos - denk aan blaadjes, takjes en andere mooie elementen uit de herfst - en je hebt een duurzaam én origineel cadeau!

"De Sint heeft gebeld, ze zoeken nog een zeurpiet!" Ja, oké dan; er komt in december zeker een blogpost voorbij met de meest populaire blogposts van het afgelopen jaar!

 

Ciao, Leonie

Delen:

Plaats een reactie

Yes, Cork and Clever mag mij flessenpost sturen!

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens de privacyverklaring en ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.*