Geschreven door: Leonie van der Voet
6 januari 2023

Start 2023 mindful met wijn!

Nieuw Nederlands wijnmerk ViaVIÑA

Terug naar het blogoverzicht.
Start 2023 mindful met wijn!

Mindful en wijn in dezelfde zin? Ja, waar ik op doel is een ‘gewoon’ voor jezelf creëren rondom wijn drinken. Heb je net zoals ik geen zin in een algehele drooglegging om 2023 mee te beginnen? Je kunt natuurlijk ook je borrelmoment pakken door bewust te kiezen voor een ‘fit wine’ die jouw leefstijl mooi aanvult. Minder wijn drinken, maar dan wél met betere wijnen. Want eerlijk is eerlijk, het is wel even goed geweest met al die calorieën, suikers en andere toevoegingen! Welke wijnen zoal bij mindful drinken passen, lees je in deze blogpost over wijnen van het nieuwe Nederlandse wijnmerk ViaVIÑA.   

 

wijndilemma

Drie Nederlandse dames lopen tegen hetzelfde dilemma aan; ze willen genieten van mooie wijnen, zonder allerlei toevoegingen. Denk bijvoorbeeld aan chemicalieën (door het spuiten in de wijngaard tegen ziektes), extra toegevoegde suikers en dierlijke ingrediënten (niet vegan dus). Wat ze wel willen? Een goede, pure en eerlijke wijn zonder onnodige toevoegingen. Met liefde voor hun eigen lichaam en de omgeving gemaakt dus!

 

Met een duidelijk smaakprofiel en een aantal van de bovengenoemde waardes waar de wijn aan mag voldoen, gingen ze op wijnjacht! Het nieuwe wijnmerk ViaVIÑA is in de Rhône en rondom Valencia geboren. 

 

Deze dames staan duidelijk ergens voor en dat komt terug in de 6 wijnen uit biologische wijngaarden uit Spanje en Frankrijk. De inspiratiebox van ViaVIÑA wordt bij mij thuis bezorgd in een bijzonder mooie verpakking; hieronder deel ik met jou mijn bevindingen!  

 

De inspiratiebox van ViaVIÑA ontdekken!
De inspiratiebox van ViaVIÑA ontdekken!

Smaakvol én transparant

Hoe weet je nou wat er wel of niet in een fles wijn zit?

Deze vraag krijg ik heel vaak, omdat de wijnwereld alles behalve transparant is. Bij ViaVIÑA selecteren en blenden de dames daarom zelf de wijnen rondom de biologische wijngaarden in Spanje en Frankrijk. Met Janneke haar rijke ervaring als biologisch wijnmaker heeft ze, naast de nodige vaardigheden, een mooi netwerk opgebouwd. De dames weten heel goed wat ze wel en vooral niet willen; samen zijn ze dit uitdagende (!) wijnavontuur aangegaan! 

 

Nog niet eerder in mijn wijncarrière heb ik een serie wijnen voor mijn neus gehad waarbij op het etiket duidelijk vermeld staat wat er wel en niet aan is toegevoegd. Gek eigenlijk om te vermelden wat er juist niet in zit, maar wel zo transparant voor jou als wijnliefhebber. Naast een eerste indruk van de wijn, laat ik jou hieronder weten welk aanvullend smakelijk voordeel dit jou oplevert.  

 

 

Transparantie op je wijnetiket
Transparantie op je wijnetiket

Beautiful Breeze

Het is tijd om de wijnen uit deze mooie design wijnbox te openen en te proeven! De 'Beautiful Breeze' en de 'Walk in the Woods' serie zijn geïnspireerd op diverse wijnmomenten. Eerst proef ik de wijnen waarop een 'briesje' voorbij komt. 

 

Beautiful Breeze | Grenache & Vermentino (wit)

Een fris briesje door de mooie frisse zuren in dit glas vol steenfruit. Doe je ogen dicht en je ligt lekker te chillen in de hangmat tussen de fruitbomen. 
Smakelijk voordeel; alle wijnen zijn laag in calorieën. Ze hebben rond de 70 calorieën per glas en vaak nog minder!  

 

Beautiful Breeze | Grenache & Syrah (rosé)

Geïnspireerd op een picknick, geeft deze wijn iets vols op je tong zoals een hapje yoghurt of wat roomboter op je stokbroodje. De bries wordt warmer en laat je even teruggaan naar de zomer, waarin je nog op dat kleedje lag tussen de bloemen en kruiden.   

Smakelijk voordeel; alle wijnen bevatten geen toegevoegde suikers! Ze zijn namelijk bijna helemaal droog vergist en er zit daardoor < 1g suiker in de wijn. 

 

Beautiful Breeze | Pinot Noir (rood)

Deze wijn is als een toegankelijk feestje met rijpe kersen. De temperatuur waarop je de wijn drinkt, geeft de wijn een eigen stijl; iets frisser of juist iets kruidiger.  

Smakelijk voordeel; alle wijnen bevatten weinig toegevoegd sulfiet! 

Beautiful Breeze serie ViaVIÑA
Beautiful Breeze serie ViaVIÑA

Walk in the Woods

Walk in the Woods | Sauvignon Blanc

Een Europese stijl sauvignon blanc (niet dat glas vol erwten en buxus) met de frisheid van een ochtendwandeling. 

Smakelijk voordeel; alle wijnen komen handgeplukt van een biologische wijngaard!

 

Walk in the Woods | Chardonnay & Moscatel 

Een mondvullend glas wijn waarbij bloemen en kruiden je neus strelen bij zonsondergang. 

Smakelijk voordeel; alle wijnen zijn vegan vriendelijk!

 

Walk in the Woods | Bobal

Deze wijn wandelt nog wat dieper het bos in; een stevige portie kruidigheid en malse tannine maken dat deze wijn heel goed naast jouw bord met eten past. Groenten als aubergine en tomaat matchen heerlijk naast deze zonnige Spanjaard.  

Smakelijk voordeel; alle wijnen dragen door de holistische werkwijze bij aan biodiversiteit en zijn stuk voor stuk fairtrade gemaakt!   

Walk in the woods serie ViaVIÑA
Dutch Design Wine Chair als inspiratiebox met 6 wijnen

Jouw weg van de wijn

De prachtig geschilderde inspiratiebox van Dutch Design Brand heb ik gebruikt als kruk tijdens het drinken van deze wijnen. Tevens kun je de box ook als wijnrek gebruiken. Ik heb zeker een favoriet glas wit én rood uit de ViaVIÑA inspiratiebox, maar het is jouw VIA de VIÑA!  

 

Wat je reden ook mag zijn om met elkaar te proosten, deze wijnen zijn uitermate geschikt voor jouw (nieuwjaars)borrel met vrienden en familie. Geen zeurende vegan vriendin, klagende schoonmoeder op dieet of een felle natuurstrijdende neef meer. En jij hebt fijne wijnen en een mooie portie energie over. Deze inspiratiebox klopt van alle kanten. Dat alleen al is een proostmoment waard toch!?

 

Op een wijnjaar vol nieuwe ontdekkingen en ontmoetingen!

 

Ciao, Leonie 

   

 

De inspiratiebox voor je nieuwjaarsborrel
De inspiratiebox voor je nieuwjaarsborrel

Clever info

Wil je de selectie wijnen online nog even bekijken van ViaVIÑA of nog meer te weten komen over dit nieuwe Nederlandse wijnmerk? Spiek dan even hier! @viavina.wine

 

Als lezer van Cork and Clever Flessenpost ontvang je als eerste de verhalen rondom (nieuwe) wijnen en ontmoetingen. Ook verras ik je af en toe met leuke voordelen. Zoals nu voor de hele maand januari geen verzendkosten voor de ViaVIÑA inspiratiebox! Yes, die code wil ik graag ontvangen via flessenpost
Lekker begin van het jaar!

 

Note; de wijnen van ViaVIÑA zijn opgestuurd in een samenwerkingsverband. De wijnen sluiten stuk voor stuk aan bij de waarden van Cork and Clever; wijnen met een pure smaak, passend in jouw leefstijl en met aandacht voor de bodem.  

 

Delen:

Plaats een reactie

Yes, Cork and Clever mag mij flessenpost sturen!

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens de privacyverklaring en ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.*